Over Paulien

Schrijven gaat bij mij om het creëren van werelden. Het proces van vragen, verbeelden, analyseren, omdraaien, binnenstebuiten keren en de vertaalslag maken naar een aansprekend verhaal: dat is wat ik goed kan en waar ik gelukkig van word.

Als klein meisje verzon ik sprookjes, op school schreef ik graag essays en na mijn studie schreef ik talloze blogs en artikelen. Ik heb altijd veel geschreven, het is mijn tweede natuur. Ik heb met veel plezier in de politiek gewerkt waar ik het spel van framing en storytelling leerde, ik heb marketingfuncties vervuld in loondienst maar het freelancen is toch echt mijn grote liefde.

Sinds 2014 werk ik als zelfstandige. Vanuit mijn thuiskantoor in Den Haag verken ik de wereld en schrijf ik verhalen. Ik werk graag samen met eigenzinnige ondernemers aan websites, advertenties, social media strategieën of blogs. Als ik niet schrijf, dan ben ik aan het lezen of fotograferen, ben ik op de boksschool of maak ik wandelingen met de hond.

Eigen projecten

Naast mijn werk in opdracht schrijf ik artikelen over maatschappelijke onderwerpen en alles wat me maar interesseert. Zo schreef ik een verboden boek, artikelen waardoor half Nederland ineens wat van me vond maar waar ik wel leuke mediaoptredens door kreeg. Een goed verhaal moet emotie teweegbrengen en daarom ben ik altijd aan het pielen met taal, net zolang tot de tekst echt tot leven komt.

Ik sta open voor samenwerking met ondernemende creatievelingen zoals schrijvers, developers, illustratoren, fotografen, filmmakers of ontwerpers om te bouwen aan leuke projecten.

Neem contact op